el
el

Ελληνικές & αυτόχθονες φυλές βοοειδών: Από την ιδέα στο πιάτο

Στην δράση του προγράμματος «Τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από ελληνικές αυτόχθονες φυλές» συμμετέχει η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, ως μεταποιητής του κρέατος που προέρχεται από τα βοοειδή βραχυκερατικής και κόκκινης φυλής.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη του κλάδου της εκτατικής βοοτροφίας, παρέχοντας ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο αξιοποίησης του κρέατος που παράγεται από ελληνικές και αυτόχθονες φυλές βοοειδών και πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής καινοτομίας και έχοντας ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς έργα ενσωμάτωσης υψηλής τεχνολογίας στην καθημερινή ρουτίνα των αγροτών, το SPMO στοχεύει τώρα να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού, εστιάζοντας κυρίως στους παραγωγούς. 

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, το οποίο υλοποιείται με την πρωτοβουλία και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1904 στην Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Είναι πρωτοπόρος στην βιωματική εκπαίδευση, ηγέτης στις περιβαλλοντικές και βιοεπιστήμες και καταλύτης για ουσιαστικές αλλαγές στον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με τα διάφορα τμήματά της, χρησιμεύει ως φάρος καινοτόμου εκπαίδευσης στην Ελλάδα και εργάζεται σκληρά για να εκπαιδεύσει και την επόμενη γενιά επιστημόνων, επιχειρηματιών και αγροτών, ώστε να  αντιμετωπίσουν τα περίπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με τη διατροφή και τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας στην αγροτική ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης, η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company έχει σχεδιάσει δύο προϊόντα: λουκάνικο βοδινό από κρέας βραχυκερατικής φυλής και παστράμι από κρέας κόκκινης φυλής, τα οποία μετά τα διάφορα marketing tests που πραγματοποιήθηκαν είναι έτοιμα για το λανσάρισμά τους στην αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, εδώ και για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, εδώ.

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Athens Fine Food Awards 2021
Απρίλιος 22, 2021no comments
In
Κρεοπωλείο: Υπηρεσία δωρεάν παράδοσης
Δεκ 20, 2020no comments
In
Θερμές ευχαριστίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Δεκ 11, 2020no comments
In
Δωρεάν περισυλλογή & καύση νεκρών ζώων
Δεκ 8, 2020no comments
In
Στηρίζουμε το Χαμόγελο του Παιδιού
Δεκ 8, 2020no comments