el
el

Νέο προϊόν: Κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

Το κρέας της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών είναι πλέον διαθέσιμο στο κρεοπωλείο της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και σύντομα στο δίκτυο των συνεργαζόμενων κρεοπωλείων και στους χώρους εστίασης στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το δίκτυο των παραγωγών

Το νέο προϊόν είναι το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και στοχευμένης συνεργασίας της εταιρείας με επιλεγμένους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης. Οι παραγωγοί είναι πιστοποιημένοι εκτροφείς ζώων της βραχυκερατικής φυλής, σύμφωνα με το μητρώο που διατηρεί το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Δράμας.

Η βραχυκερατική φυλή

  • είναι επίσημα αναγνωρισμένη ελληνική φυλή βοοειδών
  • απειλείται με εξαφάνιση
  • ζει στις περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής & Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας
  • είναι φυλή κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης
  • είναι μικρόσωμη με αργό ρυθμό ανάπτυξης
  • είναι ελευθέρας βοσκής, αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα της περιοχής και είναι άριστα προσαρμοσμένη στο δύσβατο ελληνικό ορεινό περιβάλλον.

Το κρέας της βραχυκερατικής φυλής

  • η απόδοση της φυλής σε κρέας είναι συγκριτικά χαμηλή
  • το κρέας διαθέτει σχετικά χαμηλό ποσοστό λίπους και ενδιαφέροντα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αυθεντικού κρέατος, όπως παλιά
  • είναι ιδανικό κυρίως για μαγειρευτά πιάτα στο σπίτι και στην μαζική εστίαση, καθώς και για την παρασκευή ποικίλων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων.

Από την ιδέα στο πιάτο

Έναυσμα για την επιχειρηματική αξιοποίηση των αυτόχθονων φυλών αποτέλεσε για την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company η συμμετοχή της το 2019 στην δράση του προγράμματος «Τοπική παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος από ελληνικές αυτόχθονες φυλές».

Στόχος της δράσης ήταν η υποστήριξη του κλάδου της εκτατικής βοοτροφίας, παρέχοντας ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο αξιοποίησης του κρέατος που παράγεται από ελληνικές και αυτόχθονες φυλές βοοειδών και πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο λειτουργεί ως διαμεσολαβητής καινοτομίας και έχοντας ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς έργα ενσωμάτωσης υψηλής τεχνολογίας στην καθημερινή ρουτίνα των αγροτών, το SPMO στοχεύει τώρα να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε όλα τα στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού, εστιάζοντας κυρίως στους παραγωγούς. 

Η δράση ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά (σήμερα Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά), το οποίο υλοποιείται με την πρωτοβουλία και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σήμερα

Αποτέλεσμα της συμμετοχής της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στην δράση είναι η δημιουργία και ανάπτυξη του δικτύου των συνεργαζόμενων παραγωγών, το λανσάρισμα του νωπού κρέατος της βραχυκερατικής φυλής και ο σχεδιασμός νέων προϊόντων, τα οποία μετά από τα διάφορα marketing tests που πραγματοποιήθηκαν, βρίσκονται στην τελική ευθεία για το λανσάρισμά τους στην αγορά στο προσεχές μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό Γεωργία Νέα Γενιά, εδώ και για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, εδώ.

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Great Taste Awards 2021
1 Νοεμβρίου, 2021no comments
In
Η 11η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Λάρισα
6 Οκτωβρίου, 2021no comments
In
1η Περιβαλλοντική Δράση ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
19 Σεπτεμβρίου, 2021no comments
In
Το δίκτυο Qnest στο Πάρκο Παραγωγής
25 Ιουνίου, 2021no comments
In
Κοινότητα Open Farm
8 Ιουνίου, 2021no comments