el
el

Ευρωπαϊκός κωδικός λειτουργίας S57

Το σφαγείο της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company λειτουργεί από το 1997 στο Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας, στο Λαμπρινό της Ξάνθης.

Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία αποκλειστικά για βοοειδή και μία για χοίρους και αιγοπρόβατα και οι σφαγές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες πρακτικές, όπως αυτές ορίζονται από το ευρωπαϊκό πρότυπο.

Το σφαγείο εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού συνεργαζόμενων τοπικών κτηνοτρόφων και τις ανάγκες της εταιρείας για νωπό κρέας, κρέας για αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα και συσκευασμένα κατεψυγμένα προϊόντα.

Οι σφαγές πραγματοποιούνται ακολουθώντας προκαθορισμένο προγραμματισμό και η όλη διαδικασία εποπτεύεται από κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Η μακρόχρονη εμπειρία, η εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του σφαγείου, η επιτόπια συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η συστηματική τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της εξερχόμενης από τη μονάδα του σφαγείου πρώτης ύλης.     

Τα σφάγια παραδίδονται άμεσα στους πελάτες των υπηρεσιών του σφαγείου ή μεταφέρονται στις άρτιες ψυκτικές εγκαταστάσεις κι από εκεί προωθούνται στο εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος για αποστέωση, κοπή, μεριδοποίηση και συσκευασία.

Τα βρώσιμα παραπροϊόντα και τα μη βρώσιμα υποπροϊόντα προωθούνται προς τις αντίστοιχες μονάδες για περαιτέρω επεξεργασία, ενώ τα ακατάλληλα σφάγια προς τη μονάδα Rendering.  

Συστηματική εποπτεία της διαδικασίας από εντεταλμένους κτηνιάτρους

Λειτουργία σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες ψύξης

Εξειδικευμένο & έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό

Περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές διαχείρισης