Superior Taste Award

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.

Superior Taste Award στον θρακιώτικο καβουρμά στην διεθνή διοργάνωση του International Taste Institute.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2005 στις Βρυξέλλες και εκεί περισσότεροι από 200 έμπειροι chefs και sommeliers από 20 χώρες αξιολόγησαν το 2025 περισσότερα από 10.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση, εδώ.

……………………………………………………

Μερικά facts για τον θρακιώτικο καβουρμά:

⭕ Η συνταγή του καβουρμά της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήρθε στην Ξάνθη μαζί με την οικογένεια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας το 1925 και αρχικά χρησιμοποιήθηκε μόνο για την παρασκευή του καβουρμά στο σπίτι.

⭕ Την δεκαετία του 1960 η οικογένεια άρχισε να παρασκευάζει καβουρμά για πώληση χύμα στο κρεοπωλείο της εταιρείας, στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης, ενώ από το 1997 παρασκευάζεται στο σύγχρονο εργαστήριο αλλαντοποιίας της εταιρείας, στο Λαμπρινό της Ξάνθης, ακολουθώντας αυστηρά τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Τροφίμων.

⭕ Ο θρακιώτικος καβουρμάς της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company παρασκευάζεται αποκλειστικά από κομμάτια 100% ελληνικού βοδινού κρέατος καβουρντισμένα και σιγομαγειρεμένα στο λίπος τους, με αλάτι και πιπέρι.

⭕ Είναι προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα και φέρει το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, απόδειξη της ελληνικότητας της πρώτης ύλης παρασκευής του.

⭕ Έχει διακριθεί με χρυσά και ασημένια βραβεία γεύσης και ποιότητας στις οργανοληπτικές αξιολογήσεις των Εκθέσεων Meat-Diary-Frozen Expo του 2012, 2014, 2015, 2018, με Great Taste Award το 2019, με Athens Fine Food Awards το 2021 και το 2017 συμπεριλήφθηκε στα Guiness World Records, όταν σε συνεργασία με τρεις ακόμα θρακιώτικες εταιρείες παρασκευάστηκε ο γιγάντιος καβουρμάς των 298 κιλών.

⭕ Στην αγορά είναι διαθέσιμος συσκευασμένος σε φέτες για οικιακή κατανάλωση και σε μπαστούνι για επαγγελματική χρήση. Καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σκέτος ως μεζές που συνοδεύει απολαυστικά το τσίπουρο και το κρασί ή ζεστός σε πιάτα με αβγά, σε ραγού λαχανικών, σε σάλτσες για ζυμαρικά και πολλές άλλες παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές.

⭕ Αποτελεί το πιο περιζήτητο και αγαπητό προϊόν της εταιρείας και δικαιολογημένα η εταιρεία τον θεωρεί ως ένα από τα προϊόντα-πρεσβευτή της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, φροντίζοντας να διατηρεί πάντα ψηλά την ποιότητά του και να διαδίδει την μοναδικότητά του στην αγορά!

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης στο Πάρκο Παραγωγής
29 Μαΐου, 2025no comments
In
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο Πάρκο Παραγωγής
4 Απριλίου, 2025no comments
In
Umami Festival Thrace 2025
23 Μαρτίου, 2025no comments
In
Εξποτρόφ 2025
4 Φεβρουαρίου, 2025no comments
In
Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2025
18 Ιανουαρίου, 2025no comments