Από το 1925, τρεις γενιές εμπειρίας
Ηταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του, πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο.
Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1939 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.
Στο ιδιόκτητο Πάρκο Παραγωγής έκτασης 55.000 τμ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, της επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της επεξεργασίας ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων rendering, ενώ το εταιρικό κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1939 την λειτουργία του στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
Από το 2018, και μετά την σχετική πιστοποίηση από την Eurocert, η εταιρεία είναι ενταγμένη στην Πρωτοβουλία και επιλεγμένα προϊόντα της φέρουν το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Από το 2021, και μετά την σχετική πιστοποίηση από την Bio Hellas, το σφαγείο, το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος και το εταιρικό κρεοπωλείο έχουν πιστοποιηθεί για την δυνατότητά τους να διαχειρίζονται και βιολογικό κρέας.
Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι εγγεγραμμένη στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΑΤΛΑΣ και αρκετοί νέοι επιστήμονες την επιλέγουν κάθε χρόνο για να πραγματοποιήσουν εδώ την πρακτική άσκησή τους και το Πάρκο Παραγωγής είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.
Στο Πάρκο Παραγωγής:
Το κρεοπωλείο έχει αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς μιας χρήσης με άλλες από άμυλο φυτικής προέλευσης, πλήρως βιοδιασπώμενες και κομποστοποιήσιμες.
Η καινοτόμος επεξεργασία των υγρών υπολειμμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη βραβεύθηκε το 2017 με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις και το 2018 με Environmental Award.
Σε ετήσια βάση, η εταιρεία αξιολογείται και της απονέμεται το σήμα ETHOS για την πλήρωση των προϋποθέσεων του Πρότυπου Αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Με συνεχείς επενδύσεις στον λειτουργικό, οργανωτικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό, η εταιρεία στοχεύει:
Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων.
Το Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και τις ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.
Ενημερωθείτε για την Πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.