Η εταιρεία

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή και κάθετα ολοκληρωμένη παραγωγική και εμπορική επιχείρηση, εξειδικεύεται στο κρέας, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό.

Από το 1925, τρεις γενιές εμπειρίας

Ηταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του, πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο.

Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1939 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.

Μία κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία

Στο ιδιόκτητο Πάρκο Παραγωγής έκτασης 55.000 τμ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, της επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της επεξεργασίας ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων rendering, ενώ το εταιρικό κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1939 την λειτουργία του στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Από το 2018, και μετά την σχετική πιστοποίηση από την Eurocert, η εταιρεία είναι ενταγμένη στην Πρωτοβουλία και επιλεγμένα προϊόντα της φέρουν το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Από το 2021, και μετά την σχετική πιστοποίηση από την Bio Hellas, το σφαγείο, το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος και το εταιρικό κρεοπωλείο έχουν πιστοποιηθεί για την δυνατότητά τους να διαχειρίζονται και βιολογικό κρέας.

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι εγγεγραμμένη στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΑΤΛΑΣ και αρκετοί νέοι επιστήμονες την επιλέγουν κάθε χρόνο για να πραγματοποιήσουν εδώ την πρακτική άσκησή τους και το Πάρκο Παραγωγής είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.

Το πράσινο και το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας

Στο Πάρκο Παραγωγής:

  • πραγματοποιείται συστηματικός διαχωρισμός υλικών προς ανακύκλωση, τα οποία προωθούνται προς την συνεργαζόμενη εταιρεία ανακύκλωσης
  • παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε κτήριο του πάρκου, με την οποία καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών της σε ενέργεια
  • παράγεται βιοαέριο από την επεξεργασία των υγρών υπολειμμάτων του rendering και υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να υπερκαλύψει τις ανάγκες λειτουργίας της

Το κρεοπωλείο έχει αντικαταστήσει όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς μιας χρήσης με άλλες από άμυλο φυτικής προέλευσης, πλήρως βιοδιασπώμενες και κομποστοποιήσιμες.

Η καινοτόμος επεξεργασία των υγρών υπολειμμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη βραβεύθηκε το 2017 με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις και το 2018 με Environmental Award. 

Σε ετήσια βάση, η εταιρεία αξιολογείται και της απονέμεται το σήμα ETHOS για την πλήρωση των προϋποθέσεων του Πρότυπου Αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το παρόν και το μέλλον

Με συνεχείς επενδύσεις στον λειτουργικό, οργανωτικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό, η εταιρεία στοχεύει:

  • στην διάθεση στην αγορά επώνυμων, ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών
  • στην ανάπτυξη της αγοράς του ελληνικού κρέατος
  • στην διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων της
  • στην δημιουργία και διατήρηση υγιών σχέσεων συνεργασίας, ωφέλιμων για τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και την ευρύτερη παραγωγική, επιχειρηματική, επιστημονική, εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.

Ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα από την φάρμα μέχρι το πιάτο

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων.

Έξι κατηγορίες προϊόντων & τρεις κατηγορίες υπηρεσιών

Σχεδόν 100 χρόνια συνεχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας

Με πίστη σε αξίες & όραμα για το μέλλον

Επισκέψιμο Πάρκο Παραγωγής

Το Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και τις ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ενημερωθείτε για την Πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.