Νέο προϊόν: Παστράμι

Το νέο προϊόν της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company μόλις κυκλοφόρησε.

Το παστράμι παρασκευάζεται από 100% βόειο μπούτι, το οποίο αφού μαριναριστεί καλύπτεται με τριμμένους κόκκους πιπεριών, ψήνεται στον ατμό και καπνίζεται σε ξύλο οξιάς.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, το παστράμι είναι αλλαντικό εβραϊκής έμπνευσης και η τεχνική της παρασκευής του ταξίδεψε τον 19ο αιώνα μαζί με τους Εβραίους από τη Ρουμανία στην Αμερική. Παντρεύει τη ζουμερή νοστιμιά του μοσχαριού με την ένταση των μπαχαρικών της επικάλυψης. Το παστράμι είναι το δημοφιλές αλλαντικό της Νέας Υόρκης και είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές σε χολιγουντιανές ταινίες, όπου οι πρωταγωνιστές καταναλώνουν με μανία παστράμι-sandwiches με πολλές στρώσεις ψωμιού και αλλαντικού προσπαθώντας να μην γκρεμιστεί η ψηλή σαν ουρανοξύστης σύνθεση.   

Καταναλώνεται σε λεπτοκομμένες φέτες, σε θερμοκρασία δωματίου και είναι κατάλληλο για κλειστά ή ανοικτά σάντουιτς με ψωμί σίκαλης, πίκλες αγγουριού και λαχανικά, μπρουσκέτες, μεξικάνικες κεσαδίγιας, πλατό αλλαντικών, ενώ δίνει έναν πρωτότυπο χαρακτήρα στην pizza.

Ως μεζές μπορεί να συνοδεύσει ελαφριά κόκκινα κρασιά, όπως το Ξινόμαυρο Αμυνταίου και το Αγιωργίτικο της Νεμέας με τις μαλακές τανίνες και τη φρουτώδη γεύση, μπίρες με έντονο λυκίσκο ή έντονη αίσθηση μαγιάς τύπου Pale Ale, India Pale Ale ή τσέχικες Pilsner, τσίπουρα παλαιωμένα για τουλάχιστον ένα χρόνο, Malt και Blended Whisky.

Το παστράμι είναι διαθέσιμο σε συσκευασία των 200 γραμ. (φέτες) στο κρεοπωλείο της εταιρείας στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης και στο δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων τροφίμων, και σε ολόκληρο κομμάτι για επαγγελματική χρήση.

Leave a Reply

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Open Farm Day 2024
2 Ιουνίου, 2024no comments
In
Η 16η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Πάτρα
1 Ιουνίου, 2024no comments
In
Αλλαντικά καθαρής ετικέτας
14 Μαΐου, 20241 comment
In
Umami Festival Thrace 2024
13 Μαΐου, 2024no comments
In
Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης στο Πάρκο Παραγωγής
18 Απριλίου, 2024no comments