Environmental Awards 2018

Ήμασταν εκεί, στην τελετή απονομής των Environmental Awards 2019 για να παραλάβουμε το βραβείο που απονεμήθηκε στην εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.

Το Αργυρό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία στην κατηγορία Resource Sustainability | Water Stewardship/Water Management and Conservation-Διαχείριση υγρών αποβλήτων/Wastewater Treatment, για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης υγρών αποβλήτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Την δυνατότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης έδωσε στην εταιρεία η μελέτη, ο σχεδιασμός, η κατασκευή εκ του μηδενός και η λειτουργία πιλοτικής εγκατάστασης συνδεδεμένης με τη μονάδα rendering. Στην πιλοτική εγκατάσταση, με την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας, από την επεξεργασία των αποβλήτων παράγεται βιοαέριο με δυνατότητα μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να υπερκαλύψει τις ανάγκες της εταιρείας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, από το 2010 μέχρι και σήμερα, συνεργάζονται αρμονικά περισσότερα από 30 άτομα: τεχνικό προσωπικό της εταιρείας, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος. Η εύρυθμη λειτουργία της εγκατάστασης έχει προσφέρει ποικίλα οφέλη τόσο στο περιβάλλον και στην εταιρεία, όσο και στην εκπαιδευτική, επιστημονική και τοπική επιχειρηματική κοινότητα μια και ανοίγει νέους δρόμους έρευνας, καινοτόμων εφαρμογών και επιχειρηματικών ευκαιριών συν-αξιοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Η 5η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή τελετή, στο κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη. Περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές της χώρας για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω αδιάβλητης διαδικασίας, από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος. Την διοργάνωση των Environmental Awards οργανώνει και επιμελείται η εταιρεία Boussias Communications.

Το βραβείο απένειμε ο Δρ. Παντελής Βογιατζής, Compliance Manager EDA Attikis S.A. και μέλος της κριτικής επιτροπής και παρέλαβε ο Απόστολος Παπαδόπουλος, CEO της εταιρείας. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Απόστολος Παπαδόπουλος, συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος της μονάδας rendering της εταιρείας, η Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing και η Μαρία Ντολόρες Κοσκινάρη, Μηχανικός Περιβάλλοντος, εκπροσωπώντας την επιστημονική ομάδα του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό των Environmental Awards, εδώ.

Δείτε το video της τελετής απονομής, εδώ.

Κεντρική φωτογραφία, επάνω: ο Δρ. Παντελής Βογιατζής, Compliance Manager EDA Attikis S.A. και μέλος της κριτικής επιτροπής, απονέμει το βραβείο στον Απόστολο Παπαδόπουλο, CEO της εταιρείας

Απόστολος Παπαδόπουλος CEO, Απόστολος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος της μονάδας rendering, Μαρία Ντολόρες Κοσκινάρη, Μηχανικός Περιβάλλοντος & Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing
Όλοι οι βραβευθέντες

Leave a Reply

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας 2024
23 Φεβρουαρίου, 2024no comments
In
Εξποτρόφ 2024
6 Φεβρουαρίου, 2024no comments
In
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο Πάρκο Παραγωγής
25 Ιανουαρίου, 2024no comments
In
Το Δ.ΙΕΚ Ξάνθης στο Πάρκο Παραγωγής
19 Ιανουαρίου, 2024no comments
In
Θερμές ευχαριστίες στην ΟΚΑΞ & στο ΕΚΑΒ
18 Δεκεμβρίου, 2023no comments