ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: 10 χρόνια μπροστά

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήταν εκεί, στην επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 10 Μαίου 2022, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία πολιτικών και επιχειρηματιών.
Στην επετειακή εκδήλωση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έδωσαν το «παρών» ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Επίσης, παραβρέθηκαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Φορέων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τα περισσότερα από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, ιδιοκτήτες εταιριών που πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καθώς και δημοσιογράφοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθηνά Μπαλοπούλου, ο Εμπορικός Διευθυντής της Groupama, Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Ιωάννης Μπρατάκος και το Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΠ, Μαυρίκος Νικόλας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρίκα Λάμπρου, συγγραφέας του βιβλίου: «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή». Στην ομιλία της έδωσε σημαντικές συμβουλές για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και την μετάβασή τους στην νέα γενιά.

Η βραδιά περιελάμβανε επιπλέον τις βραβεύσεις για την εφαρμογή του ESG πρωτοκόλλου, “ETHOS” που πραγματοποίησε ο φορέας Πιστοποίησης EUROCERT σε μέλη της κοινότητας. Με την διάκριση “ETHOS Green” βραβεύτηκαν οι εταιρείες: Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Τρικαλινός, Γεωδή, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Flexia, Elikon, 3αλφα και Coffee Island. Την Gold διάκριση απέσπασαν οι εταιρίες ΕΨΑ, KYKNOS και Δίρφυς, ενώ την υψηλότερη διάκριση, Platinum, κατέκτησε η SKAG.

Η βραδιά έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα που έδωσε η νέα γενιά εκπροσώπων των εταιρειών-μελών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία έκανε λόγο για το μέλλον της εγχώριας επιχειρηματικότητας σε σχέση με το όραμα της κοινότητας. Η ομάδα της νέας γενιάς απαρτίστηκε από την Βασιλική Γεροβασιλείου, την Ματίνα Κοίλιαρη, τον Θοδωρή Σκαγιά και τον Δημήτρη Σκούρα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προϊόντα των μελών της κοινότητας ήταν η πρώτη ύλη με την οποία δημιουργήθηκε το μενού του δείπνου. Είχε προβλεφθεί εγκαίρως όλη η ποσότητα που δεν καταναλώθηκε να προσφερθεί στον Οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, με τον οποίο η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διατηρεί διαχρονική συνεργασία.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν για την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company η παρουσίαση στο δείπνο της εκδήλωσης του νέου προϊόντος της κρέας ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, μαγειρεμένο με μαστοριά από το Δειπνοσοφιστήριον Catering. Η βραχυκερατική φυλή βοοειδών είναι μια πιστοποιημένη ελληνική φυλή, απειλούμενη με εξαφάνιση. Για την διάσωση και ανάπτυξή της επιχειρούν οι τοπικοί παραγωγοί της Ξάνθης σε συνεργασία με την Αμερικανική γεωργική Σχολή και τον Οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Alpha Bank, η EUROBANK και η Groupama. Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν ο ΕΒΕΑ και ο ΕΒΕΠ και χορηγοί επικοινωνίας τα τηλεοπτικά κανάλια Alpha, Σταρ, Σταρ Κ.Ε. και το περιοδικό Youweekly. Παρουσιαστές-συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Νίκος Υποφάντης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άννη Καραγκιουλέ.
 
Να σημειωθεί ότι στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company,, TottisPack, DraculiCoffee,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island.
 
Λίγα λόγια για την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
Σκοπός της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας.

Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ καλούνται να συμμετέχουν όλες οι ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην Πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ απαιτούν ειδική πιστοποίηση από την εταιρεία EUROCERT S.A..

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

Πρόσκληση 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023
25 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2023
21 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Η Eurobank στο Πάρκο Παραγωγής
18 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Θερμές ευχαριστίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης
19 Δεκεμβρίου, 2022no comments
In
7η Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας 2022
12 Δεκεμβρίου, 2022no comments