Συνταγή: Καλοκαιρινός καβουρμάς

Ο θρακιώτικος καβουρμάς, ένας από τους πρεσβευτές της γαστρονομικής παράδοσης της Θράκης, συνδυάζεται εξαιρετικά με τα αβγά, τις ντομάτες και την φέτα ΠΟΠ και δημιουργούν ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 αβγά
  • 1 συσκευασία θρακιώτικου βοδινού καβουρμά (περίπου 120-140 γ.), τον οποίο θα θρυμματίσετε σε μικρά κομμάτια
  • 200 γ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προεραιτικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και την ψιλοκομμένη ντομάτα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε στο τηγάνι την θρυμματισμένη φέτα και τον θρυμματισμένο καβουρμά και ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά. Σπάζετε από πάνω τα 4 αβγά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό στην φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά τα αβγά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με φρέσκο ψωμί.

Στο ποτήρι: ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσει το τσίπουρο.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Summer 2022, του περιοδικού Fresh Magazine. Διαβάστε όλο το τεύχος, εδώ.

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Open Farm Day 2024
2 Ιουνίου, 2024no comments
In
Η 16η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Πάτρα
1 Ιουνίου, 2024no comments
In
Αλλαντικά καθαρής ετικέτας
14 Μαΐου, 20241 comment
In
Umami Festival Thrace 2024
13 Μαΐου, 2024no comments
In
Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης στο Πάρκο Παραγωγής
18 Απριλίου, 2024no comments