Ο θρακιώτικος καβουρμάς, ένας από τους πρεσβευτές της γαστρονομικής παράδοσης της Θράκης, συνδυάζεται εξαιρετικά με τα αβγά, τις ντομάτες και την φέτα ΠΟΠ και δημιουργούν ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά για 2 μερίδες
- 4 αβγά
- 1 συσκευασία θρακιώτικου βοδινού καβουρμά (περίπου 120-140 γ.), τον οποίο θα θρυμματίσετε σε μικρά κομμάτια
- 200 γ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προεραιτικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και την ψιλοκομμένη ντομάτα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε στο τηγάνι την θρυμματισμένη φέτα και τον θρυμματισμένο καβουρμά και ανακατεύετε να ενωθούν καλά τα υλικά. Σπάζετε από πάνω τα 4 αβγά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό στην φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά τα αβγά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με φρέσκο ψωμί.
Στο ποτήρι: ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσει το τσίπουρο.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος Summer 2022, του περιοδικού Fresh Magazine. Διαβάστε όλο το τεύχος, εδώ.