Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήταν εκεί, στην 15η Ολομέλεια των εταιρειών-μελών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Λέσβο, καθώς το Πλωμάρι αποτελεί την έδρα των εταιρειών-μελών Ούζο Πλωμαρίου Βαρβαγιάννη, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και η Άντισσα της εταιρείας Τυροκομικά Θυμέλης, οι οποίες ήταν και οι οικοδεσπότες της.

Οι συμμετέχοντες στην Ολομέλεια είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αποστακτήρια των εταιρειών Ούζο Βαρβαγιάννη και Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και να μυηθούν στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής του ούζου, το οποίο εκφράζει όσο κανένα άλλο την την κουλτούρα της ελληνικής καθημερινότητας. Οι δύο εταιρείες παράγουν ούζο κάνοντας χρήση επιλεγμένων σιτηρών και κρατούν η κάθε μια καλά το επτασφράγιστο μυστικό της παραδοσιακής συνταγής της, δημιουργώντας μοναδικά αποστάγματα με βάση τον γλυκάνισο της περιοχής, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο.

Η κλειστή Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος και σε αυτήν συζητήθηκαν τα έργα που υλοποιεί η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το αποτύπωμα της Κοινότητας στην ελληνική κοινωνία και στον άνθρωπο, αλλά και τα επόμενα βήματά της.

Στην εκδήλωση της Ανοικτής Ολομέλειας έγινε η απονομή της πιστοποίησης ETHOS από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων EUROCERT, στις εταιρείες-μέλη οι οποίες πέτυχαν υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγησή τους για την τήρηση των αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας, Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Περιβάλλοντος. Το σήμα ETHOS “Platinum” έλαβε η εταιρεία DOMUS, το ETHOS “Gold” η εταιρεία ΗΛΙΟΣ και ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ και το ETHOS “Green” οι εταιρίες HELLAS FROST, ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ και VIOSPIRAL.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ολομέλειας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μουσεία, στην Μητρόπολη και σε μοναστήρια του νησιού, καθώς και σε γραφικά χωριά με παραδοσιακή τοπική παραγωγή.

Στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εδώ.

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Open Farm Day 2024
2 Ιουνίου, 2024no comments
In
Η 16η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Πάτρα
1 Ιουνίου, 2024no comments
In
Αλλαντικά καθαρής ετικέτας
14 Μαΐου, 20241 comment
In
Umami Festival Thrace 2024
13 Μαΐου, 2024no comments
In
Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης στο Πάρκο Παραγωγής
18 Απριλίου, 2024no comments