1η Περιβαλλοντική Δράση ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, με 27 εταιρείες-μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και περισσότερους από 1.000 εταιρικούς εθελοντές, τις οικογένειες και τους φίλους τους που έδρασαν ταυτόχρονα σε 20 σημεία πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Ειδικότερα, η 1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική Δράση της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προγραμματίστηκε στην παραπάνω ημερομηνία αφενός λόγω της καθιέρωσης του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, Ποταμών και Δασών», αλλά και με γνώμονα τη σημαντική καταστροφή που υπέστησαν λόγω πυρκαγιών πολλές περιοχές της χώρας μας.

Οι εταιρείες-μέλη που συμμετείχαν ήταν: AGRINO, ΕΨΑ, Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, ΑΓΑΝ, Ευβοϊκή Ζύμη, SKAG, Κύκνος, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, Καλλικούνης, Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Χιών, Μύλοι Δάκου, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Οικογένεια Στεργίου, VITEX, Forlabels, Flexia, Elikon, Φάρμα Κουκάκη, SABO, SEPTONA και EUROCERT.

Κάθε εταιρεία-μέλος έδρασε σε κοντινή περιοχή με βάση τις ανάγκες που διαπιστώθηκαν με καθαρισμό καμένων σπιτιών, δασών, παραλιών, βυθού και αναδάσωσης σε συνεργασία με τον αντίστοιχο δήμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 1.080 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην επιλογή στρατηγικών σημείων δράσης, όπως στην Αγία Άννα, στον Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια, όπου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός 35 καμένων σπιτιών. Η εντυπωσιακή σε μέγεθος συμμετοχή των εταιρικών εθελοντών αναδεικνύει τη δυναμική της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τη μεγάλη ευαισθητοποίηση των εταιρειών-μελών επιβεβαιώνοντας τον πρωτοπόρο χαρακτήρα της Πρωτοβουλίας.

Η δράση συνοδεύτηκε από το μήνυμα «η δύναμη να είμαστε όλοι μαζί» καθώς και από τη μασκότ «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΕ ΜΟΥ» για το Περιβάλλον, τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για τη δράση. Βασική επιδίωξη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι να ακολουθήσουν προγραμματισμένες ενέργειες περιβαλλοντικού χαρακτήρα και να προωθηθεί περαιτέρω η καλλιέργεια της κουλτούρας της εθελοντικής συνεισφοράς για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές στις οποίες έδρασαν οι 27 εταιρείες-μέλη είναι το Περιαστικό Δάσος Πάρνηθας (Agrino), η παραλία και ο βυθός της Αγριάς στον Βόλο (ΕΨΑ), το Ρέμα Χελιδονούς (ΗΛΙΟΣ, Μύλοι Δάκου, Flexia), η παραλία της Καλαμάτας (ΑΓΑΝ, ΠΥΡΗΝΑΣ, Καλλικούνης), η Αγία Άννα στον Δήμο Μαντουδίου (Ευβοϊκή Ζύμη, SKAG), ο λόφος του Φιλοπάππου (Κύκνος), το νησάκι του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα (Βιολάντα), ο Υγρότοπος Επανομής (Κτήμα Γεροβασιλείου), το Άλσος Δαφνίου (Endless-Ευρωχαρτική), η Περιοχή Θεανήναι στον Δήμο Χαϊδαρίου (Endless-Ευρωχαρτική, EUROCERT), το Περιαστικό Άλσος Ξάνθης (Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company), το Δασάκι στην Εξοχή στον Δήμο Παγγαίου (Βιβλία Χώρα), το παραλιακό τμήμα Ιτεών στην Πάτρα (Χιών), ο Υδροβιότοπος Αξιού και το Άλσος περιμετρικά της πόλης των Κουφαλίων (ΜΕΒΓΑΛ), το Άλσος Κεφαλαρίου στην Κηφισιά (Οικογένεια Στεργίου, ΓΕΩΔΗ), η παραλία της Ψάθας στο Αλεποχώρι (VITEX), το Θέατρο Μοσχοποδίου στην Θήβα (Forlabels), το Πάρκο Λαού στον Ταύρο (Elikon), το Δασάκι στον λόφο Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς (Φάρμα Κουκάκη), το Αλσύλιο Καράμπαμπα και το Αλσύλιο Φάρου Χαλκίδας (SABO, SEPTONA).

Περισσότερα για την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, εδώ.

Η συμμετοχή της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στην δράση με τον καθαρισμό του Περιαστικού Άλσους Ξάνθης. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις οικογένειες, τους φίλους και συνεργάτες της εταιρείας συμμετείχαν και οι Κατασκηνωτές Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης, η ομάδα Kathari Xanthi, οι Πρόσκοποι Ξάνθης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Ξάνθης

Παρακάτω δείτε το video της 1ης Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Δράσης της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

Πρόσκληση 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023
25 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2023
21 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Η Eurobank στο Πάρκο Παραγωγής
18 Ιανουαρίου, 2023no comments
In
Θερμές ευχαριστίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης
19 Δεκεμβρίου, 2022no comments
In
7η Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας 2022
12 Δεκεμβρίου, 2022no comments