Ονειρούπολη Δράμας 2021: Οι συνταγές της Ελένης Ψυχούλη

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήταν εκεί, στην μεγάλη γιορτή της Ονειρούπολης Δράμας-Το Χωριό του ‘Αη Βασίλη 2021-2022 με τις γευστικές δοκιμές των προϊόντων της στο stand της στο Food Corner και με την συμμετοχή της στην εκδήλωση Μαγικές Κατσαρόλες, όπου η Ελένη Ψυχούλη μαγείρεψε γιορτινές και χειμωνιάτικες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με τα προϊόντα της εταιρείας: ψαρονέφρι, κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, ψαρονέφρι καπνιστό, καβουρμά θρακιώτικο και χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά τις συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στην Ονειρούπολη Δράμας.

Ψαρονέφρι με ντοματίνια και μπαλσάμικο

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 5-6 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι                   

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας και να ροδίσει
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε προσεχτικά
  • Μόλις μαραθούν λίγο, σε μισό λεπτό, ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Σερβίρουμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού

Πίτσα με κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

Υλικά

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελληνικής βραχυκερατικής φυλής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
  • ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ συσκευασία χυμό ντομάτας
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Τορτίγιες τις πιο μεγάλες
  • Γιαούρτι αγελαδινό ή πρόβειο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν
  • Ρίχνουμε το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά
  • Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε και από τις δύο πλευρές τις τορτίγιες
  • Απλώνουμε πάνω στην καθεμία τον κιμά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μια κουταλιά γιαούρτι και σερβίρουμε
  • Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γιαούρτι να σερβίρουμε τις πίτσες με τηγανητό αβγό (όσα θέλει ο καθένας)

Ψαρονέφρι καπνιστό με οσπριάδα στην χύτρα για σαλάτα

Υλικά

  • 1 συσκευασία ψαρονέφρι καπνιστό
  • 1 συσκευασία οσπριάδα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 – 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβοκάντο
  • Ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την σος

  • 5-6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην χύτρα με αλατισμένο νερό την μουλιασμένη οσπριάδα, τις σκελίδες σκόρδου και την δάφνη
  • Κλείνουμε και μαγειρεύουμε στο πρόγραμμα κοτόπουλο, για 13-15 λεπτά, από την στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα
  • Έπειτα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη οσπριάδα, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το αβοκάντο και ανακατεύουμε
  • Κόβουμε σε κύβους το καπνιστό ψαρονέφρι και το βάζουμε στο μπολ
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με κόλιανδρο σπασμένο

Για τη σος

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε
  • Περιχύνουμε με τη σος την σαλάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ξύσμα λεμονιού και αλατίζουμε

Τραχανάς με καβουρμά θρακιώτικο

Υλικά

  • 300 γρ. τραχανά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Καβουρμά θρακιώτικο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και την πιπεριά. Σοτάρουμε ελαφρά
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τραχανά
  • Φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε άφθονο νερό. Αλατοπιπερώνουμε
  • Χαμηλώνουμε στο μέτριο την φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να μαγειρευτεί
  • Στο τέλος, ρίχνουμε τον καβουρμά, αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε

Χοτ ντογκ με χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο

Υλικά

  • Ψωμάκια του χοτ ντογκ ή πίτες-τσεπούλες που γεμίζουν
  • Χωριάτικο λουκάνικο χοιρινό σε ροδέλες

Για την σος

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Κόκκινο και άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Ξύσμα από λεμόνι

Για το ψωμάκι

  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο σκόνη

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο Πάρκο Παραγωγής
4 Απριλίου, 2025no comments
In
Umami Festival Thrace 2025
23 Μαρτίου, 2025no comments
In
Εξποτρόφ 2025
4 Φεβρουαρίου, 2025no comments
In
Πρωτοχρονιάτικη πίτα 2025
18 Ιανουαρίου, 2025no comments
In
Επιχειρησιακό Σχέδιο DigiMeat
15 Ιανουαρίου, 2025no comments