Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήταν εκεί, στην μεγάλη γιορτή της Ονειρούπολης Δράμας-Το Χωριό του ‘Αη Βασίλη 2021-2022 με τις γευστικές δοκιμές των προϊόντων της στο stand της στο Food Corner και με την συμμετοχή της στην εκδήλωση Μαγικές Κατσαρόλες, όπου η Ελένη Ψυχούλη μαγείρεψε γιορτινές και χειμωνιάτικες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με τα προϊόντα της εταιρείας: ψαρονέφρι, κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, ψαρονέφρι καπνιστό, καβουρμά θρακιώτικο και χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο.
Παρακάτω δείτε αναλυτικά τις συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στην Ονειρούπολη Δράμας.
Ψαρονέφρι με ντοματίνια και μπαλσάμικο
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές λωρίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 15 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 5-6 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας και να ροδίσει
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε προσεχτικά
- Μόλις μαραθούν λίγο, σε μισό λεπτό, ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε να εξατμιστεί
- Σερβίρουμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού
Πίτσα με κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών
Υλικά
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελληνικής βραχυκερατικής φυλής
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
- ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- ½ συσκευασία χυμό ντομάτας
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Τορτίγιες τις πιο μεγάλες
- Γιαούρτι αγελαδινό ή πρόβειο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν
- Ρίχνουμε το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί
- Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά
- Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε και από τις δύο πλευρές τις τορτίγιες
- Απλώνουμε πάνω στην καθεμία τον κιμά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μια κουταλιά γιαούρτι και σερβίρουμε
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γιαούρτι να σερβίρουμε τις πίτσες με τηγανητό αβγό (όσα θέλει ο καθένας)
Ψαρονέφρι καπνιστό με οσπριάδα στην χύτρα για σαλάτα
Υλικά
- 1 συσκευασία ψαρονέφρι καπνιστό
- 1 συσκευασία οσπριάδα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 – 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 10 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 αβοκάντο
- Ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Για την σος
- 5-6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην χύτρα με αλατισμένο νερό την μουλιασμένη οσπριάδα, τις σκελίδες σκόρδου και την δάφνη
- Κλείνουμε και μαγειρεύουμε στο πρόγραμμα κοτόπουλο, για 13-15 λεπτά, από την στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα
- Έπειτα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού
- Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη οσπριάδα, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το αβοκάντο και ανακατεύουμε
- Κόβουμε σε κύβους το καπνιστό ψαρονέφρι και το βάζουμε στο μπολ
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με κόλιανδρο σπασμένο
Για τη σος
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε
- Περιχύνουμε με τη σος την σαλάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ξύσμα λεμονιού και αλατίζουμε
Τραχανάς με καβουρμά θρακιώτικο
Υλικά
- 300 γρ. τραχανά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
- Αλάτι & πιπέρι
- Καβουρμά θρακιώτικο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και την πιπεριά. Σοτάρουμε ελαφρά
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τραχανά
- Φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε άφθονο νερό. Αλατοπιπερώνουμε
- Χαμηλώνουμε στο μέτριο την φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να μαγειρευτεί
- Στο τέλος, ρίχνουμε τον καβουρμά, αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Ρίχνουμε το λεμόνι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε
Χοτ ντογκ με χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
Υλικά
- Ψωμάκια του χοτ ντογκ ή πίτες-τσεπούλες που γεμίζουν
- Χωριάτικο λουκάνικο χοιρινό σε ροδέλες
Για την σος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Κόκκινο και άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Ξύσμα από λεμόνι
Για το ψωμάκι
- Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Σκόρδο σκόνη