el
el

Ονειρούπολη Δράμας 2021: Οι συνταγές της Ελένης Ψυχούλη

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ήταν εκεί, στην μεγάλη γιορτή της Ονειρούπολης Δράμας-Το Χωριό του ‘Αη Βασίλη 2021-2022 με τις γευστικές δοκιμές των προϊόντων της στο stand της στο Food Corner και με την συμμετοχή της στην εκδήλωση Μαγικές Κατσαρόλες, όπου η Ελένη Ψυχούλη μαγείρεψε γιορτινές και χειμωνιάτικες, εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές με τα προϊόντα της εταιρείας: ψαρονέφρι, κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών, ψαρονέφρι καπνιστό, καβουρμά θρακιώτικο και χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά τις συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στην Ονειρούπολη Δράμας.

Ψαρονέφρι με ντοματίνια και μπαλσάμικο

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 5-6 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι                   

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το ψαρονέφρι, το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί σχεδόν το κρέας και να ροδίσει
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε προσεχτικά
  • Μόλις μαραθούν λίγο, σε μισό λεπτό, ρίχνουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Σερβίρουμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού

Πίτσα με κιμά ελληνικής βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

Υλικά

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελληνικής βραχυκερατικής φυλής
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
  • ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ συσκευασία χυμό ντομάτας
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Τορτίγιες τις πιο μεγάλες
  • Γιαούρτι αγελαδινό ή πρόβειο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν
  • Ρίχνουμε το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά
  • Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε και από τις δύο πλευρές τις τορτίγιες
  • Απλώνουμε πάνω στην καθεμία τον κιμά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και μια κουταλιά γιαούρτι και σερβίρουμε
  • Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γιαούρτι να σερβίρουμε τις πίτσες με τηγανητό αβγό (όσα θέλει ο καθένας)

Ψαρονέφρι καπνιστό με οσπριάδα στην χύτρα για σαλάτα

Υλικά

  • 1 συσκευασία ψαρονέφρι καπνιστό
  • 1 συσκευασία οσπριάδα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 – 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αβοκάντο
  • Ξύσμα & χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Για την σος

  • 5-6 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην χύτρα με αλατισμένο νερό την μουλιασμένη οσπριάδα, τις σκελίδες σκόρδου και την δάφνη
  • Κλείνουμε και μαγειρεύουμε στο πρόγραμμα κοτόπουλο, για 13-15 λεπτά, από την στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα
  • Έπειτα τα σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την βρασμένη οσπριάδα, την πιπεριά Φλωρίνης, τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, το αβοκάντο και ανακατεύουμε
  • Κόβουμε σε κύβους το καπνιστό ψαρονέφρι και το βάζουμε στο μπολ
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και με κόλιανδρο σπασμένο

Για τη σος

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε
  • Περιχύνουμε με τη σος την σαλάτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ξύσμα λεμονιού και αλατίζουμε

Τραχανάς με καβουρμά θρακιώτικο

Υλικά

  • 300 γρ. τραχανά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Καβουρμά θρακιώτικο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και την πιπεριά. Σοτάρουμε ελαφρά
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τραχανά
  • Φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε άφθονο νερό. Αλατοπιπερώνουμε
  • Χαμηλώνουμε στο μέτριο την φωτιά και αφήνουμε τον τραχανά να μαγειρευτεί
  • Στο τέλος, ρίχνουμε τον καβουρμά, αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Ρίχνουμε το λεμόνι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε

Χοτ ντογκ με χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο

Υλικά

  • Ψωμάκια του χοτ ντογκ ή πίτες-τσεπούλες που γεμίζουν
  • Χωριάτικο λουκάνικο χοιρινό σε ροδέλες

Για την σος

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Κόκκινο και άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Ξύσμα από λεμόνι

Για το ψωμάκι

  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο σκόνη

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
Chefs’ Choice Awards 2022
6 Ιουνίου, 2022no comments
In
ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: 10 χρόνια μπροστά
10 Μαΐου, 2022no comments
In
Δύο νέες θέσεις εργασίας: Εκδοροσφαγείς – Επεξεργασία κρέατος
4 Μαΐου, 2022no comments
In
Νέα σειρά: Προϊόντα κατάψυξης
3 Μαΐου, 2022no comments
In
Λιγότερο πλαστικό
15 Απριλίου, 2022no comments