Διάκριση απέσπασαν ο παστουρμάς και η μπριζόλα χοιρινή με κόκκαλο καπνιστή της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στην διοργάνωση των Great Taste Awards 2021.
Είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία συμμετείχε στην διοργάνωση και έλαβε διακρίσεις, μετά τη διάκριση που απέσπασε ο θρακιώτικος καβουρμάς στην ίδια διοργάνωση το 2019.
Ο θεσμός των Great Taste Awards διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο από το φορέα The Guild of Fine Food. Τα βραβεία Great Taste Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο η γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στην συσκευασία ή το branding τους. Λογίζονται μάλιστα σαν τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων.
Στην διοργάνωση του 2021, περισσότεροι από 355 εξειδικευμένοι κριτές αξιολόγησαν τα προϊόντα μέσα από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας. Για 180 ημέρες, από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2021, δοκιμάστηκαν περισσότερα από 14.000 προϊόντα από 120 χώρες του κόσμου για να απονεμηθούν τελικώς τα βραβεία, χρυσά αστέρια, τα οποία συμβάλλουν στην διεθνή αναγνώριση των προϊόντων.
Ο παστουρμάς παράγεται εδώ και πολλές δεκαετίες από την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, με βάση την παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής, από επιλεγμένο βόειο μπούτι, το οποίο “ψήνεται” με το αλάτι, ξηραίνεται φυσικά, καλύπτεται με την πάστα-μείγμα τριγωνέλλας και μπαχαρικών, γνωστή ως τσιμένι, και ωριμάζει φυσικά.
Αντίστοιχα η μπριζόλα χοιρινή με κόκκαλο καπνιστή παράγεται από 100% ελληνικό κρέας, καπνίζεται σε ξύλο οξιάς και είναι ένα από τα προϊόντα της εταιρείας, το οποίο μετά από την σχετική πιστοποίηση, φέρει το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό των Great Taste Awards, εδώ.