Blog Full Right Sidebar With Frame

Caption aligned here
Ήταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του,  πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο. Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1939 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης. Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια...
Continue Reading
Ιστορικά στοιχεία Η βραχυκερατική φυλή ανήκει στην ομάδα βοοειδών “Illyriki Brachikeros”, τα πιο κοινά βοοειδή σε όλα τα Βαλκάνια εδώ και αιώνες. Πιστεύεται ότι ο πληθυσμός της δημιουργήθηκε από τον “Bos taurus brachikeros”, ενός αρχαίου είδους βοοειδών, εξαφανισμένου σήμερα, που τα γονίδιά του τα βρίσκουμε σε πολλές ευρωπαϊκές φυλές. Η αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι ελάχιστες διατροφικές ανάγκες τους, επέτρεψαν την ευραία εξάπλωση των ζώων βραχυκερατικής φυλής σε...
Continue Reading
Το όνομα καβουρμάς προέρχεται από την τουρκική λέξη qawirma, που σημαίνει καβουρντισμένο-σοταρισμένο και με την οποία περιγράφεται η παραδοσιακή τεχνική συντήρησης του κρέατος. Στο παρελθόν ο καβουρμάς συσκευαζόταν σε μεγάλα δοχεία και καλυπτόταν με λίπος ώστε να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, ενώ σήμερα συσκευάζεται σε ειδικό για τρόφιμα, τεχνητό μη βρώσιμο περίβλημα.  Ως έδεσμα είναι διαδεδομένος και πολύ αγαπητός στην Θράκη και την Μακεδονία και...
Continue Reading
Χάλκινο βραβείο έλαβε το βοδινό μπιφτέκι της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στην 8η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης MEAT | DAIRY | FROZEN 2024, 9-11 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Στόχος της καθιερωμένης διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών και η προώθηση των...
Continue Reading
Ήμασταν εκεί, στις παράλληλες εκδηλώσεις “Θέατρο Γεύσης” στο πλαίσιο του Χάρτη των Γεύσεων 2024, για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στο κοινό. Η παρουσίαση περιλάμβανε μια σύντομη εισήγηση για την ιστορία των αλλαντικών, τις κατηγορίες και τα είδη τους, τα αλλαντικά της εταιρείας, τους γευστικούς συνδυασμούς κρασιών-αλλαντικών και συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία των προϊόντων: καβουρμάς θρακιώτικος, παστράμι, σαλάμι ημίξηρο και μπριζόλα χοιρινή καπνιστή. Ο Χάρτης...
Continue Reading
1 2 3 25

Διατηρήστε την επικοινωνία μαζί μας

Εγγραφείτε στην λίστα των αποδεκτών του newsletter της εταιρείας για να μαθαίνετε άμεσα και χωρίς καμία δέσμευση όλα τα νέα της.

In
1925-2025: 100 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας
6 Ιανουαρίου, 2025no comments
In
Ελληνική βραχυκερατική φυλή βοοειδών
31 Δεκεμβρίου, 2024no comments
In
Η ιστορία του καβουρμά της εταιρείας
15 Δεκεμβρίου, 2024no comments
In
8η Οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας 2024
10 Δεκεμβρίου, 2024no comments
In
Χάρτης των Γεύσεων 2024
1 Δεκεμβρίου, 2024no comments