Ήταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του, πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο. Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1939 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης. Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια...Continue Reading
Ιστορικά στοιχεία Η βραχυκερατική φυλή ανήκει στην ομάδα βοοειδών “Illyriki Brachikeros”, τα πιο κοινά βοοειδή σε όλα τα Βαλκάνια εδώ και αιώνες. Πιστεύεται ότι ο πληθυσμός της δημιουργήθηκε από τον “Bos taurus brachikeros”, ενός αρχαίου είδους βοοειδών, εξαφανισμένου σήμερα, που τα γονίδιά του τα βρίσκουμε σε πολλές ευρωπαϊκές φυλές. Η αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι ελάχιστες διατροφικές ανάγκες τους, επέτρεψαν την ευραία εξάπλωση των ζώων βραχυκερατικής φυλής σε...Continue Reading
Το όνομα καβουρμάς προέρχεται από την τουρκική λέξη qawirma, που σημαίνει καβουρντισμένο-σοταρισμένο και με την οποία περιγράφεται η παραδοσιακή τεχνική συντήρησης του κρέατος. Στο παρελθόν ο καβουρμάς συσκευαζόταν σε μεγάλα δοχεία και καλυπτόταν με λίπος ώστε να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, ενώ σήμερα συσκευάζεται σε ειδικό για τρόφιμα, τεχνητό μη βρώσιμο περίβλημα. Ως έδεσμα είναι διαδεδομένος και πολύ αγαπητός στην Θράκη και την Μακεδονία και...Continue Reading
Χάλκινο βραβείο έλαβε το βοδινό μπιφτέκι της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στην 8η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολυθεματικής έκθεσης MEAT | DAIRY | FROZEN 2024, 9-11 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Στόχος της καθιερωμένης διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών και η προώθηση των...Continue Reading
Ήμασταν εκεί, στις παράλληλες εκδηλώσεις “Θέατρο Γεύσης” στο πλαίσιο του Χάρτη των Γεύσεων 2024, για να παρουσιάσουμε τα προϊόντα και την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company στο κοινό. Η παρουσίαση περιλάμβανε μια σύντομη εισήγηση για την ιστορία των αλλαντικών, τις κατηγορίες και τα είδη τους, τα αλλαντικά της εταιρείας, τους γευστικούς συνδυασμούς κρασιών-αλλαντικών και συνοδεύτηκε με γευσιγνωσία των προϊόντων: καβουρμάς θρακιώτικος, παστράμι, σαλάμι ημίξηρο και μπριζόλα χοιρινή καπνιστή. Ο Χάρτης...Continue Reading
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.