Παστουρμάς

ΚρέαςΒοδινό
Κατηγορία αλλαντικούΠροϊόν ζύμωσης και ωρίμανσης από αυτοτελή κομμάτια κρέατος
ΠαραγωγήΕπιλεγμένο βόειο μπούτι “ψήνεται” με το αλάτι, ξηραίνεται φυσικά, καλύπτεται με την πάστα-μείγμα τριγωνέλλας και μπαχαρικών, γνωστή ως τσιμένι και ωριμάζει φυσικά.
Παραδοσιακή συνταγή της Ανατολής
Διατήρηση στους4ο C
Διάρκεια ζωής12 μήνες
Ανάλωση σε 3 ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας
Βραβεία & ΠιστοποιήσειςΑσημένιο, Specialist Awards 2023
Αστέρι γεύσης Athens Fine Food Awards 2023
Great Taste Awards 2021
Χρυσό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2015
Χρυσό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2012
Στην αγοράΔιαθέσιμος σε συσκευασία των 100 g* (φέτες) και σε ολόκληρο μπαστούνι 1-2 kg* για τον πάγκο κοπής αλλαντικών και επαγγελματική χρήση
Στο πιάτοΔεν απαιτείται μαγείρεμα.
Καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε σχεδόν διάφανες, λεπτοκομμένες φέτες και είναι κατάλληλος για πλατό αλλαντικών, παστουρμαδόπιτες, πιάτα με αβγά, συνοδευτικό στο τραχανότο
Στο ποτήριΣυνδυάζεται με:
Κρασί: με υψηλή αρωματική ένταση και διάρκεια, ιδανικά με Sherry Oloroso, κρασιά Orange και πληθωρικά Syrah
Μπίρα: με έντονο χαρακτήρα, όπως οι India Pale Ale, Stout και Pilsner
Αποστάγματα: παλαιωμένο τσίπουρο από ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών, καπνιστά Malt Whisky κι αν θέλετε να ελαττώσετε την ένταση του παστουρμά, με Premium Vodka

*Κατά προσέγγιση. Ζυγιζόμενο προϊόν


Διαθρεπτική αξία ανά 100 g

Ενέργεια kcal / kJ210 kcal / 880 kJ
Λιπαρά10 g
Εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά3,7 g
Υδατάνθρακες2 g
Εκ των οποίων σάκχαρα1 g
Πρωτεΐνες28 g
Φυτικές ίνες< 1 g
Αλάτι 2,5 g