el
el

Η εταιρεία

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή και κάθετα ολοκληρωμένη παραγωγική και εμπορική επιχείρηση, εξειδικεύεται στο κρέας, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό.

Από το 1925, τρεις γενιές εμπειρίας

Ηταν το 1925 όταν ο παππούς Απόστολος Παπαδόπουλος και η οικογένειά του, πρόσφυγες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, έρχονται στην Ξάνθη και ανοίγουν το πρώτο τους κρεοπωλείο.

Η δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, τα έξι παιδιά του παππού Απόστολου και της γιαγιάς Δέσποινας, συνεχίζουν και επεκτείνουν το οικογενειακό κρεοπωλείο και το 1954 το μετεγκαθιστούν στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης.

Σήμερα, η τρίτη γενιά ιδιοκτητών συνεχίζει να εξελίσσει την οικογενειακή επιχείρηση σε μια σύγχρονη και κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία, από τις λίγες στον κλάδο της στον ελληνικό χώρο με αυτό το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας.

Μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία

Στο ιδιόκτητο Πάρκο Παραγωγής έκτασης 55.000 τμ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, της επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της επεξεργασίας ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων rendering, ενώ το κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1954 τη λειτουργία του στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης.

Το 2018, μετά τη σχετική πιστοποίηση από την Eurocert, η εταιρεία εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία και επιλεγμένα προϊόντα της φέρουν το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι ενταγμένη στην εθνική λίστα μονάδων παραγωγής και αρκετοί νέοι επιστήμονες την επιλέγουν κάθε χρόνο για να πραγματοποιήσουν εδώ την πρακτική άσκησή τους.

Το πράσινο πρόσωπο της εταιρείας

Στο Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας:

  • πραγματοποιείται συστηματικός διαχωρισμός υλικών προς ανακύκλωση, τα οποία προωθούνται προς τη συνεργαζόμενη εταιρεία ανακύκλωσης
  • παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε κτήριο του πάρκου, η οποία καλύπτει ένα μέρος των αναγκών της εταιρείας
  • παράγεται βιοαέριο από την επεξεργασία των υγρών υπολειμμάτων του rendering και υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να υπερκαλύψει τις ανάγκες της εταιρείας

και το κρεοπωλείο έχει αντικαταστήσει ένα ποσοστό από τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης με άλλες βιοδιασπώμενες από άμυλο καλαμποκιού.

Η καινοτόμος επεξεργασία των υγρών υπολειμμάτων βραβεύθηκε το 2017 με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις και το 2018 με Environmental Award. 

Το παρόν και το μέλλον

Με συνεχείς επενδύσεις στον λειτουργικό, οργανωτικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό, η εταιρεία στοχεύει:

  • στην προσφορά στην αγορά ασφαλών, επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών
  • στην ανάπτυξη της αγοράς του ελληνικού κρέατος
  • στην διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων της
  • στην δημιουργία και διατήρηση υγιών σχέσεων συνεργασίας, ωφέλιμων για όλους, με τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και την ευρύτερη παραγωγική, επιχειρηματική, επιστημονική, εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.

Ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα από τη φάρμα μέχρι το πιάτο

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων.

Έξι κατηγορίες προϊόντων & τρεις κατηγορίες υπηρεσιών

Σχεδόν 100 χρόνια συνεχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας

Με πίστη σε αξίες & όραμα για το μέλλον

Επισκέψιμο Πάρκο Παραγωγής

Το Πάρκο Παραγωγής της εταιρείας είναι επισκέψιμο για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις εξειδικευμένων ομάδων κοινού.