Κρέας | Βοδινό |
Κατηγορία αλλαντικού | Προϊόν από μη θερμικά επεξεργασμένο νωπό κρέας |
Παραγωγή | Επιλεγμένο 100% ελληνικό βόειο κρέας με μπαχαρικά σε βρώσιμο φυσικό βοδινό περίβλημα, δένεται με το χέρι στο χαρακτηριστικό σχήμα από όπου παίρνει και το όνομά του και ωριμάζει φυσικά. Πατροπαράδοτη και τοπική συνταγή, πρεσβευτής της γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης. Προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο |
Διατήρηση στους | 4ο C |
Διάρκεια ζωής | 120 ημέρες |
Ανάλωση σε | 3 ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας |
Βραβεία & Πιστοποιήσεις | Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Χρυσό, Meat Innovation Awards 2023 Ασημένιο, Specialist Awards 2021 Αργυρό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2015 Αργυρό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2014 Χάλκινο, οργανοληπτική αξιολόγηση 2012 |
Στην αγορά | Διαθέσιμο σε συσκευασία των 280 g* (1 κομμάτι) και χύμα για επαγγελματική χρήση. Διαθέσιμο και σε καυτερή εκδοχή χύμα |
Στο πιάτο | Απαιτείται μαγείρεμα. Καταναλώνεται ζεστό, μαγειρεμένο στην σχάρα ή στο τηγάνι και είναι κατάλληλο για BBQ, πιάτα με αβγά, πλατό αλλαντικών, πικάντικες πίτσες, μπουρέκια και πεϊνιρλί |
Στο ποτήρι | Συνδυάζεται με: Αποστάγματα: παλαιωμένο τσίπουρο, καπνιστό Whisky και παλαιωμένο Rum Κρασί: παλαιωμένα κόκκινα κρασιά από Ξινόμαυρο της Νάουσας και της Γουμένισσας, Μούχταρο Μπίρα: δυνατές με γεμάτο σώμα τύπου Doppelbock, Porter και Stout |
*Κατά προσέγγιση. Ζυγιζόμενο προϊόν
Ενέργεια kcal / kJ | 330 kcal / 1365 kJ |
Λιπαρά | 29,3 g |
Εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά | 11,3 g |
Υδατάνθρακες | 2 g |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 0,7 g |
Πρωτεΐνες | 14,5 g |
Φυτικές ίνες | < 1 g |
Αλάτι | 2,5 g |