Πέταλο λουκάνικο Ξάνθης

ΚρέαςΒοδινό
Κατηγορία αλλαντικούΠροϊόν από μη θερμικά επεξεργασμένο νωπό κρέας
ΠαραγωγήΕπιλεγμένο 100% ελληνικό βόειο κρέας με μπαχαρικά σε βρώσιμο φυσικό βοδινό περίβλημα, δένεται με το χέρι στο χαρακτηριστικό σχήμα από όπου παίρνει και το όνομά του και ωριμάζει φυσικά.
Πατροπαράδοτη και τοπική συνταγή, πρεσβευτής της γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης.
Προϊόν καθαρής ετικέτας, χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο
Διατήρηση στους4ο C
Διάρκεια ζωής120 ημέρες
Ανάλωση σε3 ημέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας
Βραβεία & ΠιστοποιήσειςΣήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Χρυσό, Meat Innovation Awards 2023
Ασημένιο, Specialist Awards 2021
Αργυρό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2015
Αργυρό, οργανοληπτική αξιολόγηση 2014
Χάλκινο, οργανοληπτική αξιολόγηση 2012
Στην αγοράΔιαθέσιμο σε συσκευασία των 280 g* (1 κομμάτι) και χύμα για επαγγελματική χρήση.
Διαθέσιμο και σε καυτερή εκδοχή χύμα
Στο πιάτοΑπαιτείται μαγείρεμα.
Καταναλώνεται ζεστό, μαγειρεμένο στην σχάρα ή στο τηγάνι και είναι κατάλληλο για BBQ, πιάτα με αβγά, πλατό αλλαντικών, πικάντικες πίτσες, μπουρέκια και πεϊνιρλί
Στο ποτήριΣυνδυάζεται με:
Αποστάγματα: παλαιωμένο τσίπουρο, καπνιστό Whisky και παλαιωμένο Rum
Κρασί: παλαιωμένα κόκκινα κρασιά από Ξινόμαυρο της Νάουσας και της Γουμένισσας, Μούχταρο
Μπίρα: δυνατές με γεμάτο σώμα τύπου Doppelbock, Porter και Stout

*Κατά προσέγγιση. Ζυγιζόμενο προϊόν


Διαθρεπτική αξία ανά 100 g

Ενέργεια kcal / kJ330 kcal / 1365 kJ
Λιπαρά29,3 g
Εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά11,3 g
Υδατάνθρακες2 g
Εκ των οποίων σάκχαρα0,7 g
Πρωτεΐνες14,5 g
Φυτικές ίνες< 1 g
Αλάτι 2,5 g